خفقان دریایی که آبهای ترکیه را خفه می کند می تواند هشداری برای جهانیان باشد

استانبول – دریای مرمره ترکیه در حال مرگ است. گلهای پر از گل پر به معنای واقعی کلمه زندگی را در آب خفه می کنند. دانشمندان می گویند افزایش دمای دریا و فاضلاب تصفیه نشده ای که به طور مشترک به دریا ریخته می شود و شرایط مناسبی را برای رشد فیتوپلانکتون ایجاد می کند. در حال حاضر با هزینه هر چیز دیگری در حال رشد است.

در سطح نرمال ، گیاه میکروسکوپی برای تأمین زندگی دریایی با اکسیژن ضروری است. اما وقتی در سطوح فوق العاده ای که اکنون در مرمره دیده می شود رشد می کند ، در یک لایه ضخیم لجن معروف به موسیلاژ یا به تعبیر بیشتر ، جمع می شود پوزه دریا.

Snot همه چیزهای دیگر را تا حد مرجان خفه می کند ، و آن را می پوشاند و به آرامی خفه می شود.

لایه سفید در دریا در سمت آناتولی استانبول تشکیل شده است
نمای هوایی “خرطوم دریایی” در نزدیکی مناطق Maltepe ، Kadikoy و Adalar استانبول ، ترکیه ، 02 مه 2021.

لوکمان آکایا / آژانس آنادولو / گتی


پروفسور بایرام اوزتورک ، رئیس بنیاد تحقیقات دریایی ترکیه ، سالهاست که در حال بررسی دریای مرمره است و او به CBS News گفت که هرگز چنین چیزی ندیده است.

وی گفت: “هرگز ، هرگز. این یک فاجعه زیست محیطی واقعی است.”

خرطوم دریایی با قطع مواد مغذی موجود در آب ، تعداد زیادی از گونه های موجود در مرمره را از بین می برد.

این ماده با ظاهری بیگانه به خط ساحلی معروف استانبول حمله کرده و با ایجاد لایه ای لزج و چسبناک روی سطح آب ، مانع از تابش نور خورشید و اکسیژن به ماهی ها و گیاهان زیر شده است.

مقامات هفته ها برای پاکسازی آن تلاش کرده اند ، اما راه حل آنها کاملاً آرایشی است – خراشیدن خلط بالای آب هیچ کاری برای رفع ریشه های این مشکل انجام نمی دهد.

TOPSHOT-TURKEY-SEA-Environment
یک عکس هوایی که در 4 ژوئن 2021 در دریای مرمره ترکیه در بندری در خط ساحلی استانبول گرفته شده است ، “خرطوم دریا” یا موسیلاژ را نشان می دهد ، یک لایه لجن ژله مانند است که به دلیل تکثیر بیش از حد فیتوپلانکتون در سطح آب ایجاد می شود ، بیوم دریایی را به شدت تهدید می کند.

یاسین AKGUL / خبرگزاری فرانسه / گتی


حدود 25 میلیون نفر در اطراف مرمره زندگی می کنند. پس از دهه ها آلودگی بی رویه ، عواقب فاجعه بار در سطح زمین افزایش می یابد.

مصطفی یوکل ، اقیانوس شناس ، که در دانشگاه دلاور تحصیل کرده است ، در حال هدایت اعزامی برای اندازه گیری سطح اکسیژن در دریای مرمره است.

تیم وی “سعی خواهد کرد تاریخ آلودگی را بازسازی کند” و یافته های آنها می تواند به جلوگیری از شیوع آینده کمک کند.

شیوع عفونت های دریایی در گذشته در مقیاس کوچکتر در دریای آدریاتیک اتفاق افتاده است و با مدیریت دقیق آلودگی تحت کنترل قرار گرفته اند. اما وسعت خفه کردن مارمارا بزرگترین علامت ثبت شده است و می تواند هشداری برای جهانیان باشد.

“به عنوان مثال ، در ایالات متحده ، [the] خلیج چساپیک ، خلیج مکزیک ، همه آنها مانند هستند [the] یوکل گفت ، دریای مرمره – آنها بیش از حد سنگین هستند.

TOPSHOT-TURKEY-SEA-Environment
یک عکس هوایی که در تاریخ 6 ژوئن 2021 در دریای مرمره ترکیه در بندری در خط ساحلی استانبول گرفته شده است ، “لک دریا” یا موسیلاژ را نشان می دهد ، یک لایه لجن ژله مانند است که به دلیل تکثیر زیاد در سطح آب ایجاد می شود از فیتوپلانکتون ، به شدت بیوم دریایی را تهدید می کند.

یاسین AKGUL / خبرگزاری فرانسه / گتی


هیچ راهکاری سریع برای حل این مشکل وجود ندارد و کارشناسان هشدار می دهند که برای جلوگیری از آلودگی محلی باید اقدامات فوری انجام شود و تغییرات آب و هوایی جهانی به رشد موسیلاقی دامن می زند.

وی درباره این مشکل در سواحل ترکیه گفت: “اگر میزان آلودگی را حدود 40٪ کاهش دهیم – این مقدار بسیار زیادی است – سیستم فقط پس از چنین کاهشی می تواند بازیابی شود.” “حداقل 5 تا 6 سال طول می کشد تا دریای مرمره از این وضعیت کما خارج شود.”

دولت ترکیه یک برنامه اقدام اضطراری تهیه کرده است که شامل جریمه آلاینده های بزرگ است. اما فعالان می گویند که قبل از اینکه خیلی دیر شود ، می خواهند تعهد بیشتری برای نجات دریاهای کشور ببینند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *